Rosmolenweg 9D, Papendrecht
24/7 support

EcoVadis

Net als jij zijn wij ook begaan met een betere wereld. Daarom zijn wij sinds kort in het trotse bezit van het bronzen EcoVadis label. Bij Bosscher bestel je al jaren Happy wearables van duurzame materialen zoals biologisch katoen, gerecycled plastic en bamboe. Dat willen we niet alleen zeggen, dat willen we laten zien. Om ons onafhankelijk en objectief te beoordelen hebben we het meest vertrouwde zakelijke duurzaamheidsratingsbedrijf ter wereld gekozen: EcoVadis.

Waarom EcoVadis?

EcoVadis helpt met het verbeteren van de prestaties van de toeleveringsketen. Daar beginnen is de meest krachtige factor voor impact ten aanzien van duurzaamheid. Sinds de oprichting in 2007 is EcoVadis uitgegroeid tot ’s werelds grootste en meest betrouwbare leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven, met een wereldwijd netwerk van meer dan 85.000 beoordeelde bedrijven. Ze zijn onafhankelijk en objectief en focussen op het verbeteren van milieu en sociale praktijken van bedrijven.

Happy met Goud

We blijven ons op duurzaamheidsgebied ontwikkelen en zijn pas happy met goud.

EcoVadis

Duurzaamheid bij Bosscher

We werken op diverse manieren aan onze duurzaamheid. Zo zijn onze fabrieken veelal gevestigd in Europa en Smeta Sedex 6.0 of BSCI gecertificeerd, dus ze staan garant voor het naleven van deze Europese Richtlijnen. Oeko-Tex betekent dat de sokken en andere happy wearables zijn geproduceerd met strenge eisen voor restanten van zware metalen, schadelijke verfstoffen of bestrijdingsmiddelen. Bamboe is buigzaam, oersterk, antibacterieel, geschikt voor warme en koude condities en heeft grote duurzaamheidsvoordelen. Organisch Katoen (GOTS) staat voor Global Organic Textile Standard en is een internationaal keurmerk die eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verder verwering ervan tot kledingstukken.

Bekijk hoe wij duurzaam werken>>

Maatschappelijk betrokken

Bosscher International is naast duurzame materialen ook betrokken bij goede doelen. Zo doen wij op dit moment mee voor de hersenstichting met een donatiecamapgne. Wij doneren bij elk order een paar ‘Ommetje’ sokken en lopen met het team ‘ommetjes’ om zo bewustzijn en geld in te zamelen voor de hersenstichting. Op dit moment hebben we €835,- opgehaald voor de stichting.

Ook als wij sokken extra over hebben na productie in de fabrieken, geven wij ze lokaal weg via het Leger Des Heils of andere lokale initiatieven aan mensen die daar blij van worden.

Heb je een vraag?