Rosmolenweg 9D, Papendrecht
24/7 support

Duurzaamheid bij Bosscher

Duurzaamheid

Oeko-Tex betekent dat de sokken en andere happy wearables zijn geproduceerd met strenge eisen voor restanten van zware metalen, schadelijke verfstoffen of bestrijdingsmiddelen. De Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. Zo worden de schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de gebruiker zoveel mogelijk beperkt.

rPET

De rPET sokken zijn GRS gecertificeerd, De GRS is bedoeld voor bedrijven die het gerecyclede materiaal in hun producten (zowel eindproducten als tussenstadia) willen controleren en die willen waken over de maatschappelijke, ecologische en chemische impact van hun productie.

Onze fabrieken

Onze fabrieken zijn Smeta Sedex 6.0 of BSCI gecertificeerd, dus ze staan garant voor het naleven van deze Europese Richtlijnen. Vanaf 120 paar kunnen wij de sokken duurzaam produceren (Oeko-Tex of GOTS gecertificeerd) en vaak al binnen twee weken leveren. Bekijk ons levertijdenoverzicht.

Bamboe

Buigzaam, oersterk, antibacterieel, geschikt voor warme en koude condities en heeft grote duurzaamheidsvoordelen: Bamboe. Bamboe bestaat uit 1500-tal grassoorten en is zeer ecologisch. Het oogsten verloopt efficiënt én sommige soorten groeien tot wel één meter per dag. Een sok gemaakt van bamboe zorgt dat je voeten koel zijn in de zomer en warm in de winter. Het materiaal absorbeert beter dan katoen en voelt zacht aan.

Organisch Katoen (GOTS)

Organisch Katoen (GOTS) Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal keurmerk die eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verder verwering ervan tot kledingstukken. De biologisch katoenen toppers zijn zo duurzaam, omdat tijdens de oogst 60% minder CO2 wordt uitgestoten. Daarbij verbruikt het katoen in het groeiproces tot 60% minder water.

Compenseren CO2 logistieke keten

Samen planten we bomen Net als jij zijn wij ook begaan met een betere wereld. Duurzaam voelt goed, staat goed én doet goed. Daarom compenseert Bosscher International de CO2 impact van de logistieke keten met het planten van 150 bomen in Bolivia. Met deze Happy bestelling help je automatisch mee.

Heb je een vraag?